Wijn spijs combinaties

Wijn & Spijs combineren is een lastige maar ook een hele leuke bezigheid. Als de wijn en het eten met elkaar in balans zijn geeft dat een extra dimensie aan een lekkere lunch of diner!
Lees meer

Wijn spijs:

Als gediplomeerd Sommelier van de Academie voor Gastronomie heb ik de kneepjes van het vak geleerd over het combineren van wijn en spijs. Een ontzettend boeiende materie waarbij je nooit bent uitgeleerd. Als wijn en spijs met elkaar in evenwicht zijn dan geeft dat een lunch of diner zeker een extra dimensie. Ze tillen elkaar als het ware naar een hoger niveau. Maar hoe doe je dat nou? Wat drink je nou bij vis, gevogelte of vlees? En wat is de invloed van de bereidingswijze, de garnituren en de sauzen. Alle afzonderlijke onderdelen van een gerecht maken dat een wijn uiteindelijk goed dan wel minder goed passen.

Categorieën:

Ik heb een aantal "hoofd categorieen" van de meest voorkomende voedingsmiddelen gemaakt. Binnen iedere categorie geef ik een aantal wijn spijs suggesties. Uiteraard is de uiteindelijke bereidingswijze, keuze van sauzen en garnituren op invloed van de beste wijn spijs combinatie. Het geeft echter wel een idee welke wijnen geschikt zijn bij bepaalde gerechten.

Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest. En mocht u een geslaagde combinatie hebben gemaakt dan hoor ik het graag!

Succes met het combineren van wijn spijs!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »