Wolfberger W3 Blanc 2015
Wolfberger W3 Blanc 2015 €8,45

Wolfberger W3 Blanc 2015

€8,45
Op voorraad
  • Als u 12 van "Wolfberger W3 Blanc 2015" koopt, dan krijgt u 1 gratis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis bezorging in Leidsche Rijn en omgeving!
  • Fysieke winkel Open don t/m zat!
  • Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Informatie

Wolfberger W3 Blanc:

De Wolfberger W3 Blanc is een aromatisch glas witte wijn. De wijn is droog maar niet strakdroog met veel jonge zuren. De neus is aromatisch met florale en zoetige fruit indrukken maar het is zeker geen zoete wijn. De smaak is vol en rond maar met voldoende frisse zuren. De afdronk is royaal en smakelijk. Verrassende niet alledaagse wijn! 

Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent. 

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft. 

Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze "nummer 1" van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. U kunt zich voorstellen dat Wolfberger wijn niet één kwaliteit, maar een breed spectrum aanbiedt.

 

Wijn Spijs suggesties voor de W3 Blanc:

Drink de Wolfberger W3 Blanc in combinatie met salades, asperges, gevogelte of bij de aziatische keuken!

 

Houdbaarheid van de W3 Blanc:

Nu op dronk maar zeker nog 2 jaar houdbaar.

Geniet van de Wolfberger W3 Blanc!

Reviews
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »