Wolfberger Cremant D'Alsace
Wolfberger Cremant D'Alsace €9,95 €12,95

Wolfberger Cremant D'Alsace

Sale
€12,95 €9,95
Op voorraad
  • Als u 12 van "Wolfberger Cremant D'Alsace" koopt, dan krijgt u 1 gratis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis bezorging in Leidsche Rijn en omgeving!
  • Fysieke winkel Open don t/m zat!
  • Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Informatie

Wolfberger Cremant d'Alsace

De Wolfberger W6 is een mooie crémant die op elegante wijze de frisheid en het zachte karakter van het fruit combineert. Gemaakt van een harmonieuze blend van verschillende druivensoorten. De W6 (6 glazen) is zacht en plezierig in de mond met mooi fruit en voldoende frisheid op het palet.

Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent. 

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft. 

Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze "nummer 1" van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. U kunt zich voorstellen dat Wolfberger wijn niet één kwaliteit, maar een breed spectrum aanbiedt.

Sinds 1976 bestaat de officiële benaming Crémant d'Alsace, maar er wordt al een mousserende wijn geproduceerd sinds het einde van de vorige eeuw. De Crémant uit de Elzas krijgt echter niet de waardering die hij verdient. Door de strenge eisen bij de productie is de kwaliteit over het algemeen hoog en de prijs is meer dan redelijk. 

Rijk en krachtig op het palet met een lange aromatische finish.

Wijn Spijs:

Een mooie combinatie bij de Aziatische en exotische keuken, kaas en nagerechten met een fruitbasis.

Houdbaarheid:

De wijn is nu op dronk maar zeker nog 2 jaar houdbaar.

Geniet van de Wolfberger Cremant d'Alsace!

Reviews
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »