0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Corbon Grand Cru Anthracite
  • Corbon Grand Cru Anthracite
Verfijnde klasse en aromatisch. Corbon is de absolute top van de Grand Cru Champagne.

€46,95

€49,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 Werkdag

Grand Cru Corbon – Anthracite

Corbon

Inmiddels leeft de familie Corbon al vier generaties lang in Avize, één van de 17 ‘Grand Cru’ dorpen in de
Champagne. De charmante Claude Corbon maakt met zijn dochter Agnés de champagne van dit huis. Zij
heeft na haar studie in Parijs een tijd in het bedrijfsleven gewerkt en een paar jaar terug besloten het
champagnehuis over te nemen van haar vader. Samen zetten ze nu de familietraditie voort van dit
champagnehuis.

Het huis Corbon staat bekend als een klasse apart voor wat betreft de Chardonnay champagne en heeft
zich hierin sinds 1971 gespecialiseerd. De champagne van dit huis wordt ook in de Parijse restaurants
geschonken. De champagne van Corbon mag met recht de hoogste kwaliteitstypering ‘Grand Cru’ aan
zijn champagnes geven.

Algemeen

De Cuvée Prestige champagne is het beste van drie werelden in één. De champagne is uitsluitend
samengesteld van de eerste persing oftewel de best verkrijgbare druivenmost.

De champagne is licht geel van kleur en zeer harmonieus en elegant in zijn smaak. Door het huis Corbon
daarom ook bestempeld als de Cuvée Prestige.
Deze champagne is fris door een citrusaroma en heeft een romig appelaccent. Na verloop van tijd komt
hier een aroma van rood fruit bij. Het is een goed uitgebalanceerde champagne en lang van smaak.

Gracieus en zeer geliefd.

Wijn – spijs

Deze champagne is groots en is daardoor zowel als aperitief én als diner wijn perfect te serveren.

Als aperitief of dessert gaat deze Cuvée Prestige goed samen bij de romige Chaource kaas. En is dé
aanrader van familie Corbon.

Onze wijn-spijs dinersuggestie is een combinatie met schaalvis, zoals oester of kreeft. Ook paté, licht
gevogelte of tartaar zijn passend vanwege de aanwezige blend van donkere druiven. Deze spijs tezamen
met een bijvoorbeeld een licht romige saus past uitstekend bij deze champagne.

Specificatie

o
50% Chardonnay
o
25% Pinot Noir
o
25% Meunier
o
5 jaar gerijpt in vat ‘sur lies’
Serveeradvies

Voor gebruik adviseren wij de champagne recht op, minimaal twee uur te koelen op 10-12 graden.

 Toevoegen Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »