Castello di Roncade Prosecco Brut
Castello di Roncade Prosecco Brut €11,95

Castello di Roncade Prosecco Brut

€11,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis bezorging in Leidsche Rijn en omgeving!
  • Fysieke winkel Open don t/m zat!
  • Levertijd: 1 à 2 werkdagen
Informatie

De geschiedenis van de 'Castello' heeft een oorsprong die ver terug gaat in de tijd. Het landgoed werd geschonken door Ottone II in het jaar 900 tot de tellingen 'Collalto.' Het werd later vernietigd door de hand van 'Cangrande della Scala'. Het was Girolamo Giustinian, een edelman uit Veneto die de wederopbouw in de zestiende eeuw ter hand nam op de resten van het oorspronkelijke gebouw. Dat is het gebouw dat we nu kunnen bewonderen. De borstbeelden van Girolamo Giustinian en zijn vrouw Agnesina zijn ondergebracht in de prive-kapel aan de linkerkant van het 'Castello'. De Giustinian familie vertrok van een duidelijke spoor in de geschiedenis van de serene Republiek Venetië. Men moet denken aan de 'Dogi' Stefano en Marco Antonio, de zalige Nicolo Monaco en de gezegende Eufemia en San Lorenzo de patriarch van Venetië.
Villa Giustinian wordt de thuisbasis van de familie voor bijna vier eeuwen. Tegen het einde van de jaren 1800 de laatste van de tak van de familie kwam er een einde en het onroerend goed gaat naar familieleden. Ze verliezen interesse in het pand al jaren dat het valt in verval.
Pas in 1930 dat Baron Tito Ciani Bassetti als hij het goed vindt en realiseert het potentieel voor zijn dromen te laten uitkomen. De renovatie van het 'Castello' kan d
e oorspronkelijke schoonheid te vinden en zo begint de wijnproducerende activiteiten die het goed leek te worden gemaakt voor.
D
e twee passies van de Baron, zijn zijn geliefde 'Castello' en de goede wijn doorgegeven aan de volgende generaties. De 'Castello di Roncade' is de locatie voor de It's naamgenoot wijnkelder. De huidige eigenaar, de Baron Vincenzo Ciani Bassetti is een grote vurige wijnliefhebber en een expert in de wijnbereiding.

De "Castello" van vandaag
De 'Castello di Roncade' is een van de beste voorbeeld van de landelijke cultuur gevonden in de Venetiaanse samenleving.
Gelegen in een schilderachtig stadje in de provincie Treviso een paar minuten van de provincie Veneto.
De aankomst bij de 'Castello di Roncade' dompelt je onder in de majestueuze complexiteit van haar mogelijkheden van een lang vervlogen tijden. De belangrijkste vestingwerken hebben de tand des tijd goed doorstaan. Gevonden tussen de stad kerk en het historische centrum van Roncade, is het de enige Venetiaanse villa binnen de middeleeuwse muren. De muren lijken de uitgestrekte tuinen te omarmen. Een moat, vergelijkbaar met die gevonden worden in verhalen uit de tijd van ridders, omarmt de middeleeuwse muren met zijn prachtige eigenschappen. Op elk van de vier hoeken zie je de vier torens die het landschap domineren, terwijl bij de ingang zie je de twee donjons dat de dubbelzijdige adelaar van het Giustinian hebben.

Reviews
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »