Domaine Bousquet

Domaine Bousquet

Een korte introductie van Domaine Bousquet uit Argentinië.

Domaine Bousquet:

Familie Bousquet staat onder leiding van Jean Bousquet, opgegroeid in een echte wijnfamilie uit Cargassonne, Zuid Frankrijk. Toen Jean 48 jaar was zocht hij een gebied buiten de klassieke wijnlanden om wijn te gaan produceren. Uiteindelijk werd dat in de Uco Vallay, ongeveer 70 kilomet ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De druivenvelden liggen maarliefst op 1200 meter en dicht bij het Andes gebergte. De arme zandachtige bodem met kiezels bleek het ideale terroir om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Achteraf bleek dit een gouden greep want de wijnen van Domaine Bousquet zijn een internationaal succes en tevens het meest bekroonde wijnhuis voor biologische wijnen.

Het was in 1997 toen Jean Bousquet en enkele pioniers de mogelijkheden zagen in de Uco Valley. De Valley was een dorre vlakte maar met een relatief koel klimaat, weinig neerslag en de hoge ligging ideaal voor het cultiveren van wijndruiven. Sindsdien is er hard gewerkt door deze Fransman en dat is niet onopgemerkt gebleken. De wijnen van Domaine Bousquet kenmerken zich door de expressie van het terroir met het oog voor finesse, doordrinkbaarheid en elegantie.

In het assortiment van leidscherijnwijn.nl hebben we een aantal biologische wijnen op voorraad. Van de witte wijnen hebben we de chardonnay, de torrontes-chardonnay en de chardonnay reserva. Binnen de rode wijnen een diversiteit aan druiven. Zo maakt Domaine Bousquet een 100% malbec, een merlot en een cabernet sauvignon. Daarnaast een Cabernet Sauvignon Reserva en als topper de Domaine Bousquet Grande Reserva Malbec. Verrassend lekker is ook de Malbec Dulce, gemaakt van ingedroogde malbec druiven. Deze wijn is ook nog 6 maanden op hout gerijpt. Een erg lekkere zoete wijn voor bij chocolade dessert, kaas of als digistief!


TIP:
De wijnen van Domaine Bousquet, maar ook andere Argentijnse/Amerikaanse wijnen, zullen vanaf maart in prijs omhoog gaan door de lage dollar koers. Profiteer nu nog van de lagere prijzen!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »